Zuid-Holland barst van de verborgen kampioenen. ‘Hidden champions’, noemde de Duitse econoom Hermann Simon ze voor het eerst in 1990. Simon zag het economische belang van deze midden- en klein bedrijven, die hun producten wereldwijd verkopen aan andere bedrijven. In hun niche zijn ze marktleider of behoren ze tot de top drie, maar daarbuiten kent bijna niemand ze.

Zuid-Holland barst van de verborgen kampioenen. In hun niche zijn ze marktleider of behoren ze tot de top drie, maar daarbuiten kent bijna niemand ze.

Verborgen Kampioenen

Een bloeiend economisch klimaat vereist een divers landschap van bedrijven en kennisinstellingen die met elkaar in verbinding staan. Van elkaars krachten en ervaringen leren, of elkaar juist door concurrentie scherp houden. Diversiteit in bijvoorbeeld grootte, levensfase, sector en commerciële focus van bedrijven werkt als een vruchtbare voedingsbodem voor sterke netwerken waar ondernemers elkaar substantieel versterken.

Zuid-Holland kent tal van inspirerende en zeer succesvolle ondernemers, maar wie zijn ze? Maak kennis met een aantal ‘verborgen kampioenen’ uit onze regio en ga met de ondernemers in gesprek. Zij delen graag hun persoonlijke en soms verrassende succesverhaal. Hoe ziet de toekomst van uw bedrijf eruit? Past u smart industry principes toe in uw bedrijfsvoering, productie en/of product? Hoe blijft u de concurrentie een stap voor? Laat u inspireren!

Leer de verborgen kampioenen van Zuid-Holland kennen

 

Jan van der Wel, Technolution

Jan van der Wel, Technolution

Jan van der Wel vertelt hoe Technolution, opgericht in 1987 door vier ondernemers met een passie voor techniek en innovatie zich blijft vernieuwen in de digitaliserende wereld. Al vroeg was Technolution betrokken bij de eerste stappen in de automatisering van verkeersmanagement en heeft zich ontwikkeld als partner van Rijkswaterstaat voor grote integrale verkeersmanagementopdrachten.

read more
Ton Plooy, tbp electronics

Ton Plooy, tbp electronics

tbp electronics werd in 1976 opgericht door Ton Plooy. Van het ontwerpen, maken en monteren van printplaten is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een van de leidende maakbedrijven in Nederland op het gebied van smart industry. Laat u inspireren door zijn ambitie en daadkracht, dat in zijn verhaal sterk naar voren komt.

read more