Deze actieagenda is opgesteld door zes partners, die met hun succesvolle samenwerking een voorbeeld stellen voor Smart Industry.

Samen werkt!

Gemeente Delft

Het verbinden van thema’s en sectoren vormt de kern van Smart Industry. Wethouder Economische Zaken Ferrie Förster van de gemeente Delft: “Delft en omgeving zijn dé regio als het gaat om het creëren van een nieuwe generatie hightech maakindustrie. Alle ingrediënten voor Smart Industry zijn er te vinden: wereldspelers in instrumentatie, jonge innovatieve ondernemers, een netwerk van creatieve ICT- en ontwerpbureaus en een topuniversiteit die zowel ICT-ers, instrumentenbouwers als industrieel ontwerpers opleidt. Het is daarbij geweldig om te zien dat er zo veel energie en samenwerking bestaat in onze regio. De fieldlabs zijn daarvan een prachtig voorbeeld. Daar gaat echt waardevolle samenwerking ontstaan die de Nederlandse maakindustrie klaar gaat stomen voor de toekomst.”

Contactpersoon: Sigrid Buevink, senior Adviseur Economie 


 

Holland Instrumentation

Holland Instrumentation is hèt platform voor hightech Zuid-Holland. Cor Heijwegen, voorzitter en directeur van Hittech, Delft: “Bedrijven, kennisinstellingen, scholen, investeerders en overheden, ieder die met hightech bezig houdt in Zuid-Holland is welkom. Holland Instrumentation is eind 2012 opgericht en het aantal deelnemers stijgt voortdurend. Dat is belangrijk, want alleen zo kunnen we onze doelstellingen realiseren, namelijk het versterken van het onderlinge netwerk en het profileren van Zuid-Holland als hightech provincie. Daarom alvast een hartelijk welkom bij ZIE 2015, het Zuid-Holland Instrumentation Event dat we 31 maart 2015 weer in de Aula van de TU Delft organiseren.”

Contactpersoon: Anton Duisterwinkel, secretaris


 

InnovationQuarter

De kersverse ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland heet InnovationQuarter. Directeur Rinke Zonneveld: “Smart Industry is de koppeling tussen hightech en ICT en design; daarmee vormt het de rode draad door de hele Zuid-Hollandse industrie. Onze opdracht is Zuid-Holland tot één van de meest innovatieve regio’s van Europa te helpen ontwikkelen. Dat doen we door vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren, buitenlandse ondernemingen te assisteren bij het vestigen in Zuid-Holland en samenwerking tussen innovatieve ondernemers, kennisinstellingen en de overheid te organiseren. In dat kader past deze actieagenda voor de volle procent. Wij zullen ons volop inzetten om één of meerdere fieldlabs in de regio te realiseren.

Contactpersoon: Anton Duisterwinkel, kwartiermaker HTSM


 

Kamer van Koophandel

Ondernemen is kansen benutten, risico’s nemen, klanten vinden en behouden. Onze missie? Het leven van ondernemers makkelijker maken met zinvolle informatie. Met toegang tot het Handelsregister en onze data, kennis en netwerken. Om goed te starten en ook om door te groeien. Wij bieden actuele en onafhankelijke informatie voor alle fasen van ondernemerschap. Of het nu gaat om het starten van een bedrijf, veilig zakendoen, innoveren, internationaal ondernemen of financiering.

Contactpersoon: Ritha van de Ruit, Senior Adviseur Ondernemersondersteuning


 

TNO

De missie van TNO is het versterken van de innovatiekracht van de industrie. ‘En dat is nou precies waarom we volop inzetten op Smart Industry’ stelt Arnold Stokking, directeur Industriële Innovatie van TNO. ‘TNO zoekt samen met ondernemers naar praktische oplossingen van problemen en helpt nieuwe producten te ontwikkelen. Onze kracht ligt niet alleen in de technologie, maar ook ICT en human factors hebben we in huis. Met een uitgebreid MKB-programma zorgen we ervoor dat we met àlle ondernemingen samen aan de slag kunnen gaan. Dat kan in fieldlabs, in individuele consults, netwerkprojecten, om maar een paar voorbeelden te noemen.”

Contactpersoon: Erik Ham, MKB-marktmanager


 

Koninklijke MetaalUnie

 


 

FME

 


 

Provincie Zuid-Holland

 


 

AUTEURS

Anton Duisterwinkel | InnovationQuarter en Holland Instrumentation
Marco Kirsenstein | FME
Marie-Claire van Doremalen | Meetaalunie
Mario Willems | TNO
Renate Beausoleil | Provincie Zuid-Holland
Ritha van de Ruit | Kamer van Koophandel
Sigrid Bueving | Gemeente Delft
Tom van der Horst | TNO